Jeg oppfordrer deg til å ta kontakt via vår kontaktside hvis du står overfor utfordringer knyttet til svimmelhet, smerte, eller stress. Med lang erfaring innen behandling og rehabilitering, er jeg her for å bistå deg. En dypere forståelse og tilpasset kunnskap er nøkkelen til å oppnå best mulige resultater i din situasjon. Vær velkommen til å kontakte meg, så vi kan utforske hvordan vi best kan jobbe sammen mot dine helsemål.

Our History

Om du ønsker å vite mer om meg: 


Jeg er nysgjerrig som person og liker å lære. Derfor har jeg sikkert hundretalls kurs og seminarer bak meg. Jeg bringer opp de kurs og utdannelser som har innebåret en forandring i fokus eller retning for meg.


Startet utdanning til Friskvårsdkonsulent ved Friskvård2000 og Sportsmassör ved Svensk Klassisk Massageskola som fullførtes i 1990. Jobbet da ved et friskvårdscenter i Sverige. Et lite hopp over grensen i 1994 årsaket et tilfeldig bransjebytte men i 1996 startet jeg på Massasjeterapeut v Axelsons Institutt som fullførtes i 1998. Jeg gjennomførte 2,5 år ved Norsk Akupunkturskole som jeg avsluttet tidligere enn planlagt i 2001. Lærte mye om smertebehandling med Dry Needling. Studerte myofascielle teknikker med bla Tomas Myers og Nevro-muskulære teknikker med Lean Chaitow DO over flere år.
Fullførte Encefalon Medisinsk høyskole med grunn- og mellomfag (90sp) i 2001 og kom inn på Skandinaviska Osteopathögskolan 2004. Ferdig Osteopat DO etter fire år i 2008. Jobbet i perioden 2000 til ca 2009 sammen med blant flere ØNH-spesialist på Klinikk for Alle Majorstuen og blev der inspirert til å lære mer balanse og svimmelhet. Startet Klinikk for Alle Ski i 2010 der vi fra starten tilbød både muskel-skjelett behandling men også fokus på balanse og vestibulær rehabilitering. 

Har de siste 15 årene deltatt på en betydelig mengde kurs innen funksjonell nevrologi, svimmelhet og balanse. To mer omfattende (150 tim) utdannelser fra Carrick Institute innen Funksjonell Nevro-Ortopedisk Rehabilitering og Vestibular Rehabilitation fullførte jeg i 2016 respektive 2018.
Jeg har siden 2015 deltatt på samtlige kurs og årlige fagdager ved Haukeland sykehus i samarbeid med Høyskulen Vestlandet, Bergen der den Nasjonale Kompetansetjensten for vestibulære sykdommer befinner seg. I tillegg har jeg hatt en mangeårig samarbeid med NeuroSeminars UK og arrangert samt deltatt i deres kursvirksomhet.


Jeg har dessuten brukt to år på å forske på stress som fenomen, stress lidelser og stresstoleranse. Ut av dette kom utdannelsen "Stressveiledning" som siden 2020 er fundamentet for all min veiledning og stress-coaching. Utdannelsen som opprinnelig gikk over 5-6 måneder finnes nå som kortere og mer konsentrerte kurs.
Siden 2020 følger jeg en utdannelse fra "Functional Neurology Seminars" med kontinuerlig oppdatering som strekker seg over lengre tid og som holder meg litt på tå hev. 

Jeg er å møte i Norge på Klinikk for Alle Spesialistsenter i Ski der jeg er ansvarlig for Balanseavdelningen. Jeg har i tillegg en viss tilstedeværelse i min hjembygd i Sverige, nemlig Strömstad. I Strömstad har jeg samarbeid med Strömstad Kiropraktorcenter og er å finne i deres lokaler. Ring meg eller send epost du finner på "kontakt".

  • Friskvård. Forebyggende helseråd og veiledning hva gjelder generelle faktorer i din livsstil.

  • Muskel- og bindevevssystemen kan være en viktig del av årsakene til redusert funksjon men kan også være en smertedrivende faktor ved sk myofascielle triggerpunkt

  • Som osteopat bruker vi alt fra myke leddartikulasjoner til mobilisasjon og impulsmanipulasjon. Alt på sin plass til sin tid. Vi bruker også teknikker som kan oppleves så myke at de virker passive. Teknikkene når målet ved å trigge hjernens sentrale regulerende mekanismer.

  • Funksjonell Neuro-Ortopedisk Rehabilitering består av en rekke teknikker som aktivere hjernen til å forandre muskelaktivitet og stabilitet kring enkelte ledd eller kroppsdeler. Har sin plass der den normale rehabiliteringen etter traume, skade eller operasjon ikke når helt frem.

  • Vestibulær Rehabilitering består hos meg av: undersøkelse, behandling og rehabilitering av kroppens balansesystem. Omfattende nevrologisk og biomekanisk undersøkelse. Reposisjoneringsbehandling ved kristallutfall, trening av øyemotorikk og funksjon samt muskel- og skjelettfokus på nakke, rygg, hofter og ben. Aktiverende øvelser av de ulike delene i likevektssystemet.

  • Coaching og veiledning. Å ha tro på egne evner til å nå sine helsemål kan være vanskelig for de som hatt plagene lenge. Dårlige eller begrensede resultat fra tidligere forsøk skaper ufrivillige barrierer. Her er det viktig å lære om hvordan hjernen fungerer under smerte, svimmelhet og stress for å kunne kontroll og oppleve mestring.

  • Grupperehabilitering. Det gjør ofte godt å møte andre med lignende utfordringer. Å utføre aktiviteter og utfordringer sammen med andre tilfør rehabilitering en ekstra dimensjon. Grupper settes opp kontinuerlig.

Niclas Skärström

Osteopat DO

Fordypning i funksjonell nevrologi

Balanseterapeut

Fordypning i Vestibulær Rehabilitering

Coach og Veileder

Fordypning innen stressveiledning og toleranse

Massasjeterapeut

Fordypning innen myofasciell og neuro-muskulær terapi